Geschiedenis

In de jaren ’60 produceerde (grootvader) Frans Verboven  stalen schrijnwerk. Dit was toen, samen met hout, het voornaamste materiaal om ramen uit te vervaardigen.

Toen eind jaren ’60 de aluminium profielen hun intrede deden in de ramenbranche, was Frans hier  zeer enthousiast over en zag direct de vele voordelen t.o.v. de klassieke materialen. Hierdoor begon hij ook met het zelf produceren van aluminium schrijnwerk.

Dit waren toen dé beginjaren van aluminium: Jan Reynaers (oprichter van Reynaers Aluminium) was enkele jaren vroeger (1965) gestart met het ontwikkelen van een eigen aluminium systeem: het Classic System. Dit systeem zijn we toen ook gaan gebruiken en waren dus bij de eerste klanten van Reynaers aluminium, wat ons toch een bevoorrechte partner maakt omwille van de lange samenwerking door de jaren heen.

Ondertussen was Jan Verboven, de zoon van Frans, een aantal jaren van de schoolbanken af en had de stiel van zijn vader grondig geleerd om zo begin jaren ’70 de zaak over te nemen en zich toe te leggen op het aluminium schrijnwerk.  Zijn eerste grote werk was het Parochiecentrum in Rijkevorsel van alle ramen te voorzien. Hiervoor hebben Jan en Godelieve zelfs hun huwelijksreis vroegtijdig onderbroken om aan de afgesproken oplevering van de plaatsing te voldoen! Door het steeds afleveren van kwaliteit en door steeds mee te gaan in de innovaties van de aluminium profielen werd ‘Jan Verboven aluminium’ al snel een begrip in de streek!

Begin jaren 2000 kwam, zijn zoon, Gert als zelfstandig helper met het mee produceren en plaatsen van het aluminium schrijnwerk. Deze samenwerking ging zeer vlot en in 2006 besloot Jan Verboven om op pensioen te gaan, zodat Gert zich volledig op de zaak kon toespitsen.  Enkele jaren later besloot Leen (vrouw van Gert) om haar job als onderwijzeres vaarwel te zeggen en zo compleet op het administratief werk te kunnen toeleggen bij Verboven Aluminiumwerken.

Wij zijn dus nog een écht familiebedrijf en houden vast aan de basis die vroeger gelegd is en dat is namelijk het steeds voortdurend innoveren, een sterk contact met onze profielleverancier (dus mee zijn met de nieuwste materialen én machines), het steeds vasthouden aan de kwaliteit én het nauw contact met onze klanten!

Laat ons kennismaken met uw project, toekomstplannen !

Wij maken een vrijblijvende offerte